Temizlik toplumumuzda ki en hassas olan konulardan biridir. Hem sağlığımız hem de bulunduğumuz alanda ki motivasyonumuz için temizlik önemlidir. Önceki dönemlerde temizlik için kullanılan ürünler kısıtlıydı insanlar sabun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı gibi belli başlı ürünleri temizliğin her alanında kullanıyorlardı. Kimya alanında ki gelişmeyle beraber endüstriyel temizlik kimyasalları çeşitliliği de artmış oldu. Artık hem ev yaşantısında hem de iş alanının her dalında amaca göre temizlik ürünü üretilmeye başlandı. Bu şekilde endüstriyel temizlik kimyasallarından alınan verim arttı. Amaca hitap eden ürünler olduğu için beklenen performansı yarattı.

Söz konusu temizlik olduğu zaman hep daha fazlasını isteriz en iyi sonucu alabilmek için uğraşırız. Sinner Çemberi adı verilen temizlik döngüsü ideal temizliğin yakalanması için gerekli olan unsurları bize göstermektedir. Temizlikte zorlu lekeler ile karşılaştığımızda Sinner Çemberi Kuralı ile doğru unsurları doğru şekilde kullanarak çözüme daha kolay ulaşabiliyoruz.

Sinner Çemberi dört faktörden oluşmuştur. Bunlar:

·         Temizlik maddesi

·         Sıcaklık

·         Zaman

·         Mekanik

Bu dört unsurdan birinin yoğunluğunun artırılırsa geri kalan üç unsurun yoğunluğu azaltılabilir. Örneğin bir lekenin üzerindeki temizlik maddesinin miktarı artarsa harcanan efor azalır.

Temizlik Maddesi

Temizlik işlemine bir endüstriyel temizlik kimyasalı ile başlanır. Birikmiş kir, toz ve oluşan lekenin temizlenmesi için çözücü etkiye sahip olan temizlik maddesi kullanılır. Farklı formülasyonlarla kullanım amacına göre hazırlanan temizlik maddesi temizlik sürecini başlatan unsurdur.

Sıcaklık

Sıcaklık hem temizleme işlemini hem de temizleme sonucunu etkileyen bir unsurdur. Endüstriyel temizlik kimyasallarının uygulanışında ısı ile çözücü etki artırılabilir. Temizlik işlemini ısının gücü ile daha ileri noktalara taşıyabiliriz. Tabi burada ısı derecesine dikkat edilmelidir fazla ısı yanma riskine neden olabilir, yüzeye zarar verebilir. Doğru sıcaklık ile maksimum verim alabiliriz.

Zaman

İşlem süresi, temizlenmesi gereken alana bir temizlik maddesinin uygulanarak alanın temizlenme süresidir. Temizlik maddesinin, temizlenecek alan üzerinde belli bir bekleme süresi geçirmesiyle çözücü etki artacağı için işlem daha kolay bir hal alacaktır.

Mekanik

Mekanik işlem; temizleme bezleri, fırçalar, süngerler vb gibi aparatlarla yüzeydeki kiri ve lekeyi arındırmaya çalışılmasıdır. Uyguladığımız mekanik kuvveti artırırsak uygulama süresi azalır.

 

Verimli ve istenilen bir temizlik için bu dört unsurun doğru oranlarda kullanılması gerekmektedir.

Dass Temizlik Ürünleri geniş endüstriyel temizlik kimyasalları ile ihtiyacınız olan her alanda istenilen kalitede ki ürünü sizlerin hizmetine sunmuştur. İstenilen temizliğe ulaşmanın ilk yolu iyi bir endüstriyel temizlik kimyasalı kullanmaktır.